Go to section: Music
26 october 2023, 10:30 Music views 22426
26 october 2023, 10:30 Music views 22426

La mulţi ani, Ricu Vodă!


Foto: flux.md 

Site-ul www.moldovenii.md îi urează un sincer La mulţi ani! interpretului Ricu Vodă cu ocazia zilei de naştere! Vă dorim pe această cale multă sănătate, succese, să ne încîntaţi mereu sufletele cu muzica Dvs.

Ricu Vodă s-a născut în anul 1961. A crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, Gheorghe Vodă a fost un cunoscut poet, scenarist, regizor de filme, iar mama, Nina Vodă-Mocreac – o actriţă apreciată. A studiat muzica din copilarie, exersînd neîncetat la vioară. După absolvirea clasei a 8-a, este admis la Şcoala de muzică „Ştefan Neaga”.

Cariera de artist şi-a început-o în cadrul Ansamblului „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi - Buiucani) al oraşului Chișinău. Din 1986 activează în diverse formaţii - „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare - în Germania, Mozambic, Ţările Baltice, Armenia. În 1993 i s-a conferit titlul onorific de maestru în arte.

Avea 28 de ani neîmpliniți cînd a devenit pe neașteptate popular cu piesele „Inima”, „Primăvara”, „N-am cu nimenea nimic”, „Aleargă caii”, „August”.

După un mare succes a venit etapa căutărilor și slăbiciunilor.

Astăzi Ricu Vodă lucrează la primul său album cu piese mai vechi şi mai noi,  intenționează să lanseze videoclipul la piesa „Bătrînul castan”. Muzica îi aparţine, iar versurile sînt ale lui Gheorghe Vodă.

 

Keywords:

muzica , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.