Go to section: Music
26 february 2020, 16:00 Music views 3239
”Ziua Moldovei” va fi organizată în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar”
26 february 2020, 16:00 Music views 3239

”Ziua Moldovei” va fi organizată în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar”

În acest an, în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar" de la Vitebsk, se planifică organizarea „Zilei Moldovei", cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc", transmite Noi.md.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii președintelui Igor Dodon cu reprezentantul oficial al Festivalului Internațional „Slaveanskii Bazar" în Moldova, Constantin Moscovici, directorul Festivalului, Gleb Lapitsky, și Svetlana Avdeeva, șefa secției relații internaționale a acestui concurs.

În cadrul dialogului părțile au discutat posibilitatea organizării în cadrul Festivalului „Slaveanskii Bazar" a „Zilei Moldovei", cu participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „JOC".

În plus, președintele Moldovei a salutat intenția domnului Constantin Moscovici de a organiza în cadrul acestui eveniment o expoziție de pictură a jurnalistei Gutiera Postolachi, care de cîțiva ani și-a descoperit talentul pentru pictură.

În cadrul acestei întrevederi, Gleb Lapitsky a transmis șefului statului moldovenesc invitația de a participa la ediția curentă a concursului „Slaveanskii Bazar", care se va desfășura în perioada 13-21 iulie curent, la Vitebsk, Belarus.

Festivalul Internațional de Artă „Slaveanski Bazar" este la cea de a XXIX ediție și se desfășoară anual la Vitebsk, Belarus. Reprezentanții Republicii Moldova evoluează de fiecare dată cu succes la acest concurs, prestațiile lor fiind apreciate cu locuri de frunte.

Source: noi.md

Keywords:

ansamblul Joc , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.