Go to section: Music
07 march 2013, 10:38 Moldovan dance views 15026
07 march 2013, 10:38 Moldovan dance views 15026

Ansamblul “Inspiraţie” a cucerit festivalul de la Iurmala


Foto: trm.md

Republica Moldova s-a clasat pe primul loc la festivalul internaţional de la Iurmala. Acum o săptămînă, 30 de ţări au concurat pentru un trofeu, iar ansamblul de dans modern “Inspiraţie” a cucerit acest concurs, relatează trm.md.

Dansatoarele au revenit în ţară cu diplomele de gradul întîi. Este pentru prima dată cînd dansatori din Republica Moldova sunt invitaţi la acest festival renumit.

Concursul s-a desfășurat în două etape. În prima au participat toate cele 30 de ansambluri, din diferite țări. În cea de-a doua, însă, au ajuns doar cele mai bune formații, printre care și ansamblul “Inspiraţie”.

Moldova a împărţit premiul mare cu participanţii din Rusia şi Letonia. Concursul internaţional din Letonia se desfăşoară pentru a doua oară.

Keywords:

Festival , Dansuri , victorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.