02 december 2020, 02:00 Kaleidoscope views 10145
Cum arată un
02 december 2020, 02:00 Kaleidoscope views 10145

Cum arată un "zîmbet" galactic

"Cînd te uiți îndelung într-un abis, abisul se uită și el la tine" și uneori zîmbește, se poate spune, parafrazând una dintre celebrele maxime ale filosofului german Friedrich Nietzsche.

Telescopul Hubble a realizat o fotografie a profunzimilor spațiului cosmic în care, din cauza unui efect de lentilă gravitațională, spațiul pare să zâmbească către obiectivul telescopului, conform unui material publicat de cnet.com.

Această fotografie realizată de telescopul orbital Hubble pare a fi un "emoticon galactic" cu două galaxii ca niște ochi galbeni strălucitori, un "nas" alb strălucitor și conturul unui zâmbet schițat sub efectul de lentilă gravitațională exercitat de materie asupra luminii, toate incluse în conturul unui cerc care întregește aspectul de "emoticon" al fotografiei, relateaza Agerpres in pagina electronica.

Source: incomemagazine.ro

Keywords:

fenomen , galaxie , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
319 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Sîngerei și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.