08 october 2023, 15:30 Kaleidoscope views 10325
Studiu: De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat
08 october 2023, 15:30 Kaleidoscope views 10325

Studiu: De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat

Potrivit experților, cauza pentru care femeile "îngheață" sunt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor.

Omul de ştiinţă olandez în studiul termoreglării umane Povlen Ole Fanger a aflat motivul pentru care femeile în mod constant resimt insuficienţa de căldură când funcţionează instalația de aer condiționat. Potrivit omului de știință, de vină sunt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor, scrie korrespondent.net cu referire la revista Naked-Science.

Vasele de sânge ale femeilor răspundă mai activ la schimbările de temperatură decât ale bărbaților, deaceea chiar și o scădere modestă de temperatură duce la contractarea lor bruscă, păstrând căldura și determinând femeia să simtă frigul.

De vină este şi anatomia - femeile, în medie, sunt mai scunde decât bărbații, ceea ce înseamnă că la unitatea de volum le revine o suprafață mai mare, ceea ce accelerează schimbul de căldură cu mediul.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat temperatura corpului și a pielii femeilor care lucrează în birou și au ajuns la concluzia că o temperatură confortabilă în încăpere pentru femei este de 24 de grade.

Source: infobiz.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.