08 november 2023, 16:30 Kaleidoscope views 12085
Studiu: De ce cei săraci nu pot deveni bogaţi
08 november 2023, 16:30 Kaleidoscope views 12085

Studiu: De ce cei săraci nu pot deveni bogaţi

Sărăcia are un impact negativ asupra psihicului uman și a capacității sale de a planifica și a lua decizii corecte.

Deficitul de bani, timp, produse alimentare și alte resurse face mintea oamenilor săraci să se concentreze pe un cerc îngust de probleme, afectând o "viziune" mai largă cu privire la perspectivele de viață. Oamenii săraci se obișnuiesc să gândească doar la lucrurile de moment și nu planifică cheltuielile, nu construiesc strategia de viață. Anume prin aceasta psihologii americani explică de ce cei săraci nu pot ieși din lipsa constantă de bani, potrivit rg.ru.

O echipa de psihologi condusă de Anuj Shah de la Universitatea din Chicago a realizat un experiment în care voluntarilor cu vârsta de aproximativ 25 de ani, împărțiţi în două grupe - "săraci" și "bogaţi" – li s-a propus să joace în trei jocuri, relatează Science News. Ei au primit un anumit număr de încercări de a ghici corect răspunsul, de asemenea, puteau solicita o încercare în plus. In timpul jocurilor, "săracii" cheltuiai mult timp înainte de a face alegerea lor. De asemenea, au cheltuit mai multe încercări de a rezolva sarcinile, luându-le pe "credit". "Bogaţii" au demonstrat un joc bun, ei, practic, nu au luat încercări în plus pentru răspunsurile corecte. "Săracii" pur şi simplu se transformau în perdanți, atunci când în mod activ "luau pe credit" încercările de a ghici răspunsul corect.

Potrivit oamenilor de știință, testul a arătat că lipsa de bani crează tendinţa de a împrumuta resursele necesare fără a se gândi la costuri și beneficiile strategiei de viață. Potrivit acestora, anume acest "efect" se află în spatele popularităţii creditelor pe termen scurt cu un procent ridicat printre săraci.

Rezultatele studiului au arătat că, de exemplu, oamenii foarte săraci refuză să trateze bolile lor, atrăgând mai mult atenție la prețul serviciilor medicale și nu se gândesc la sănătatea lor, ceea ce, de fapt, este o prioritate în viață.

Source: infobiz.md

Keywords:

sărăcie , om , bani , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.