12 october 2020, 11:30 Kaleidoscope views 17322
12 october 2020, 11:30 Kaleidoscope views 17322

Oamenii fericiţi preferă să citească, cei nenorociţi - să se uite la TV

Savanţii britanici au realizat un studiu în care s-a constatat, că oamenii fericiţi citesc mai mult, iar cei nenorociţi preferă să ghbvească televizorul.

Mai mult de 30.000 de persoane au participat la un studiu de amploare, în cadrul căruia respondenţilor le-au propus să răspundă la întrebarea despre modul în care aceştia îşi petrec timpul liber şi, totodată, să evalueze dispoziţia lor şi starea de spirit.

Potrivit studiului, persoanele, care se consideră fericite, s-au dovedit a fi mai active social, acestea comunică mai mult cu oamenii, citesc. La rîndul lor, oamenii, care sînt nemulţumiţi de viaţa lor, mai mult timp petrec în fata televizorului, astfel de oameni se uită la televizor cu 28% mai mult, decît oamenii fericiţi.

De asemenea, autorii studiului au descoperit că 51% din oameni nefericiţi au mult timp liber, pe care ei nu ştiu cum să-l petreacă.

Printre oameni fericiţi, dimpotrivă, 19% dintre respondenţi au mult timp liber.

Keywords:

fericire , carte , televiziune

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.