10 july 2023, 11:30 Kaleidoscope views 9071
Astăzi este Ziua Internațională a Zîmbetului
10 july 2023, 11:30 Kaleidoscope views 9071

Astăzi este Ziua Internațională a Zîmbetului

Astăzi este Ziua Internațională a Zîmbetului. Sărbătoarea este celebrată în fiecare an, în prima vinere a lunii octombrie. Cu această ocazie, în mai multe orașe din Europa, Asia și America sunt organizate spectacole pentru copii, concursuri cu baloane și distracții cu clovni.

Ideea de a dedica o sărbătoare zâmbetului i-a venit lui Harvey Ball în 1999. El este cel care a creat, în 1963, renumita "față zîmbitoare", cunoscută cu denumirea originală de "smiley face". Imaginea ajuns să fie utilizată de internauții din lumea întreagă și reprezintă un simbol al bucuriei.

După moartea artistului, în 2001, a apărut Fundația Harvey Ball World Smile, care a devenit sponsorul oficial al sărbătorii Zîmbetului.

Source: www.publika.md

Keywords:

sarbatoare , Zîmbet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.