28 january 2021, 15:00 Kaleidoscope views 6687
Oamenii îşi reamintesc limba maternă chiar dacă nu au vorbit-o niciodată
28 january 2021, 15:00 Kaleidoscope views 6687

Oamenii îşi reamintesc limba maternă chiar dacă nu au vorbit-o niciodată

Abilitatea copiilor de a învăţa o limbă pe care o aud este incredibilă. Din primele luni ale vieţii, copiii încep să înveţe cum să pronunţe cuvintele şi nu uită această abilitate pe tot parcursul vieţii, conform cercetătorilor.

Un nou studiu dovedeşte faptul că un copil care se mută în altă ţară la o vîrstă fragedă îşi va reaminti pe tot parcursul vieţii anumite cuvinte, notează Daily Mail, citat de Descoperă.

Medicul Jiyou Choi şi colegii săi de la Universitatea Hanyang din Seul au testat adulţii născuţi în Olanda şi adoptaţi de familii din Coreea de Sud.

Cercetătorii au oferit adulţilor o serie de consoane pe care să le pronunţe, diferite faţă de cele vorbite în Olanda. Experţii au comparat abilitatea oamenilor de a pronunţa consoanele cu un grup de oameni care nu au fost învăţaţi limba coreeană în timpul copilăriei.

Ambele grupuri au avut aceleaşi rezultate înainte de a fi pregătiţi, însă, după o pregătire minimă, adulţii adoptaţi au întrecut aşteptările în comparaţie cu grupul de control.

Studiul este primul care dovedeşte faptul că oamenii care au fost adoptaţi în copilărie şi nu-şi învaţă limba maternă pe parcursul vieţii rămîn cu anumite cunoştinţe despre limba ţării în care sau născut.

"Copiii adoptaţi la vîrste fragede într-o comunitate care vorbeşte o altă limbă în mod normal îşi uită limba maternă, dar reţin anumite trăsături lingvistice care îi pot ajuta să înveţe mult mai uşor la maturitate limba ţării în care s-au născut", afirmă unul dintre autorii studiului.

Source: publika.md

Keywords:

limba , savanti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.