14 august 2018, 15:41 Kaleidoscope views 8451
Un viaduct s-a prăbuşit în Italia: mai multe maşini ar fi căzut în gol
14 august 2018, 15:41 Kaleidoscope views 8451

Un viaduct s-a prăbuşit în Italia: mai multe maşini ar fi căzut în gol

UPDATE 15.14. O persoană a fost scoasă în viaţă, marţi, dintre dărîmăturile viaductului şi era transportată cu un elicopter la spital, potrivit Ansa, scrie news.ro.

UPDATE 15.07. Este „o tragedie imensă", a declarat ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli.

UPDATE 15.00. Sînt sute de pompieri și medici la fața locului.

UPDATE 14.45. Un prim bilanț indică 11 morți. Autoritățile din Italia caută supraviețuitori și se tem că numărul victimelor va fi mare, pentru că sub viaduct există case.

UPDATE 14.40. Din primele informații, se pare că podul s-a prăbușit în jurul orei prînzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni. Pompierii spun că sunt mai multe mașini sub dărîmături și se tem de scurgerile de combustibil și de riscul de explozii. Sînt efective numeroase ale echipelor de interventie la fața locului.

Podul Morandi este construit in anii '60 și are peste 50 metri înălţime. Bucata căzuta are si ea zeci de metri.

14.30 O porţiune a unui viaduct pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, în nord-vestul Italiei, relatează presa locală.

Primele imagini difuzate de mass-media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de aproximativ 100 de metri lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Este vorba de viaductul Morandi, cu o lungime de 210 metri. Echipaje de poliţie, pompieri şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Nu există informaţii despre eventuale victime, dar există indicii că mai multe maşini au căzut în gol.

Circulaţia în zonă a fost întreruptă. Autostrada A10 a fost construită în anii '60. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a podului.

Source: lenta.ru

Keywords:

pod , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.