01 december 2019, 13:30 Kaleidoscope views 14989
China a devenit prima ţară care a ajuns pe partea întunecată a Lunii
01 december 2019, 13:30 Kaleidoscope views 14989

China a devenit prima ţară care a ajuns pe partea întunecată a Lunii

China a devenit prima ţară din lume care a ajuns pe partea întunecată a Lunii.

Momentul istoric a avut loc în această dimineaţă. O sondă lansată pe 8 decembrie a aselenizat pe suprafaţa care părea de neatins până acum.

China vrea să ducă explorarea spaţială într-o nouă eră şi anunţă mai multe experimente ştiinţifice. De exemplu, va planta cartofi, pentru a vedea dacă unele forme de viaţă pământene au vreo şansă de supravieţuire pe Lună. Misiunea a fost pregătită ani la rând. Instrumentele cu care este dotată sonda au fost concepute să reziste unor temperaturi cuprinse între 130 şi minus 170 de grade Celsius.

Source: observator.tv

Keywords:

China , luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
251 locuitori

Mihăilenii Noi este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 251 de locuitori. Satul Mihăilenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.