14 june 2019, 09:40 Kaleidoscope views 4207
Pompeo acuză Iranul, SUA şi Iranul nu pot să ajungă la o înţelegere, iar Casa Albă a rămas fără purtător de cuvînt
14 june 2019, 09:40 Kaleidoscope views 4207

Pompeo acuză Iranul, SUA şi Iranul nu pot să ajungă la o înţelegere, iar Casa Albă a rămas fără purtător de cuvînt

Pompeo acuză Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere din Golful Oman

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi, relatează site-ul agenţiei Dpa.

"Aceste atacuri neprovocate prezintă o ameninţare clară la adresa păcii internaţionale şi securităţii, un asalt asupra libertăţii navigaţiei şi o campanie inacceptabilă a escaladării tensiunilor de către Iran", a declarat Pompeo.

"Iranul ar trebui să răspunde diplomaţiei cu diplomaţiei, nu cu terorism. Statele Unite îşi vor apăra forţele, interesele şi vor ajuta partenerii pentru un comerţ global sigur şi stabilitate regională", a adăugat acesta.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

SUA şi Iranul nu sînt pregătite să ajungă la o înţelegere

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că apreciază vizita efectuată de premierul japonez Shinzo Abe în Iran, însă nu este de părere că Teheranul şi Washingtonul sunt pregătite să ajungă la o înţelegere, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Nici ei, nici noi nu suntem pregătiţi", a declarat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a decis în 2018 să retragă Statele Unite din acordul nucleat, iar Washingtonul a reimpus sancţiuni asupra Teheranului.

Casa Albă a rămas fără purtător de cuvînt

Sarah Sanders a informat joi că se va retrage din funcţia de purtător de cuvînt al Casei Albe la sfârşitul lunii acesteia, urmând să se întoarcă în Arkansas, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sanders, în vârstă de 36 de ani, a atras critici pentru limitarea numărului de şedinţe zilnice, Donald Trump preferînd să răspundă personal la întrebări.

Mai mulţi oficiali speculează că aceasta ar putea candida pentru funcţia de guvernator al statului Arkansas, deţinută în trecut de tatăl acesteia, Mike Huckabee.

"Este o persoană specială cu un talent extraordinar, care a făcut o treabă incredibile! Sper că va decide să candideze pentru funcţia de guvernator al statului Arkansas", a declarat Donald Trump.

Source: noi.md

Keywords:

Știrile nopții , SUA , Iran

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.