10 may 2012, 10:07 Kaleidoscope views 8200
10 may 2012, 10:07 Kaleidoscope views 8200

Moscova nu se va conforma cererii APCE de retragere a trupelor din Transnistria


Foto: nr2.ru

Moscova nu va executa rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, deoarece o consideră inacceptabilă, transmite "Novii Reghion". Acest lucru a fost declarat de Kremlin, relatează presa rusă.

"Nu considerăm asemenea formulări și apeluri ca fiind adecvate, și cu siguranță, nu le vom da ascultare", - a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut Rusiei să-și retragă soldații, echipamentele și armele de pe malurile Nistrului, precum și să abrogheze decizia de a recunoaște independența Abhaziei și a Osetiei de Sud.

Oficialii de la Moscova argumentează refuzul de a se conforma rezoluției APCE prin aceea că au declarat în mod repetat că orice amestec în treburile suverane ale Rusiei este inacceptabil și contrar dreptului internațional.

Keywords:

Moldova , Transnistria , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.