13 february 2020, 16:30 Kaleidoscope views 3373
Marea Britanie a ieșit din UE. Ce urmează?
13 february 2020, 16:30 Kaleidoscope views 3373

Marea Britanie a ieșit din UE. Ce urmează?

Ei, iată că am ajuns s-o vedem și pe asta! La 1 februarie 2020, Marea Britanie a părăsit UE. S-au scris numeroase articole, s-au ținut nenumărate alocuțiuni, s-au încrucișat multe spade, s-au scos din casă cantități enorme de gunoi și s-au făcut mii de presupuneri și preziceri privind viitorul acestui mare stat.

Desigur, britanicii întotdeauna s-au aflat la o anumită distanță de continent, de mama-Europă. Mereu s-au considerat europeni, dar ca regulă se distanțau de principalele coliziuni politice de pe continent, chiar dacă participau la ele. Pentru Marea Britanie, Europa nu era o casă părintească, ci un cîmp de luptă. Pentru britanici, orice persoană de pe insule era mai aproape decît frații lor germani sau romani de pe continent.

Și iată că s-a întîmplat! Marea Britanie merge pe propria cale - asta chiar în pofida împotrivirii scoțienilor, galezilor și irlandezilor de nord, parlamentele cărora au votat contra ieșirii. Scoțienii, fiind a doua națiune puternică de pe insule, au refuzat chiar să scoată drapelul UE de pe parlamentul lor. Aceste fapte ne fac să cugetăm asupra perspectivelor Regatului Unit și a posibilităților lui de a menține pe viitor măcar unitatea nominală. Să urmărim pe scurt evenimentele de ultimă oră.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Marea Britanie , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.