12 march 2014, 14:31 Kaleidoscope views 48333
12 march 2014, 14:31 Kaleidoscope views 48333

Descoperire inimaginabilă: o femeie "în viață" de 500 de ani!

Mumia unei adolescente incașe, în vîrstă de 15 ani, care a fost sacrificată în urmă cu 500 de ani, a fost atent cercetată și specialiștii au aflat detalii neașteptate despre viața copilei, informează LiveScience.

Potrivit probelor de țesut care au fost analizate, tînăra suferea de o infecție bacteriană la plămîni atunci cînd a fost jertfită.

Antropologul Angelique Corthals recunoaște că este posibil ca probele să fi fost contaminate, de aceea nu a fost analizat ADN-ul, ci s-a folosit o metodă mai modernă, care presupune testarea proteinelor din țesuturi.

Trupul “Fecioarei” a fost descoperit alături de mumia unui băiețel de 7 ani și a unei fetițe de 6 ani, pe vîrful vulcanului Llullaillaco din Argentina, la altitudinea de 6.739 de metri.

Cei trei fuseseră sacrificați în cadrul unui ritual, iar trupurile lor s-au convservat natural, datorită climei.

Copiii fuseseră îngrățați timp de un an înainte de jertifire, urmînd o dietă bazată pe legume și cartofi, iar în final au primit hrana destinata elitelor, carne de lama.

Potrivit cercetărilor făcute de antropologi, adolescenta suferea de o infecție gravă la plămîni, care s-ar fi putut transforma chiar în tuberculoză.

Băiatul care a fost găsit în apropiere nu prezenta vreun semn de boală, iar mumia fetiței de 6 ani a fost lovită de un fulger, fiind foarte greu de investigat din această cauză.

Keywords:

descoperire , om , viata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.