18 january 2022, 15:30 Kaleidoscope views 32082
18 january 2022, 15:30 Kaleidoscope views 32082

Trei ingrediente ale unei vieţi mai lungi

Stilul de viață este mai important chiar și decît genele pe care le moștenim atunci cînd vorbim despre cum să trăim mai mult și mai bine.

Un cîine, o căsnicie fericită și mulți prieteni buni sînt ingredientele necesare pentru a avea o viață lungă, potrivit unui studiu recent care subliniază că acestea sînt mai importante decît locul unde te-ai născut, decît starea financiară a familiei sau clasa socială în care te afli. „A avea o familie iubitoare este extrem de important. Mai mult, dacă vrei să fii fericit și nu ai un bebeluș de șase luni cu care să faci schimb de zîmbete, ia-ți un cățel. Fericirea înseamnă inteligența emoțională, relații, veselie, cunoștințe și optimism relevă o serie de studii citate de The Daily Mail.

Concluziile raportului au fost trase după o analiză îndelungată care a început în 1940 și a urmărit viețile a 200 de bărbați, de cînd erau tineri pînă la bătrînețe, evaluările avînd loc o dată la doi ani.

Dintre toți cei 200 de oameni care au făcut parte din studiul început în 1940 doar patru bărbați care s-au căsătorit după vîrsta de 31 de ani mai trăiesc și în ziua de azi. Comparativ, o treime dintre cei care au avut parte de relații serioase și fericite trăiesc și astăzi.

Căsătoria aduce o satisfacție mai mare după 70 de ani, precizează studiul.

Keywords:

secret , fericire , familie , viata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.