14 june 2019, 23:00 Kaleidoscope views 17655
14 june 2019, 23:00 Kaleidoscope views 17655

De cît timp avem nevoie ca să fim fericiți


Foto: evz.ro

Un studiu arată că lucrăm în medie opt ore pe zi, însă aproape 82% din cei intervievaţi rămîn conectaţi la mesageria de la serviciu şi consultă şi/sau răspund la e-mailuri urgente în afara orelor de muncă.

Pentru ca să fie fericiţi, ar avea nevoie de şase ore şi 59 de minute pe zi de timp liber, arată un studiu realizat de Direct Line Insurance şi preluat de 7sur7.be.

Persoanele care reuşesc să aibă acest număr de ore ar atinge un echilibru perfect între lucrul la locul de muncă şi viaţa privată. În realitate dispunem „doar” de patru ore şi 14 minute de timp liber pe zi, din cauza presiunilor familiale, a universului muncii tot mai exigent şi a internetului.

Studiul mai arată că lucrăm în medie opt ore pe zi, însă aproape 82% din cei intervievaţi rămîn conectaţi la mesageria de la serviciu şi consultă şi/sau răspund la e-mailuri urgente în afara orelor de muncă. Şi cînd sîntem cu apropiaţii rămînem conectaţi la internet, iar 47% dintre persoanele intervievate au spus că petrec un timp pe reţelele sociale cînd sînt acasă.

Dintre cei chestionaţi, 71% au afirmat că le place să mănînce o masă pregătită acasă şi trei sferturi spun că sînt fericiţi să stea cu familia.

Sursa: evz.ro

Keywords:

fericire , sentimente , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.