21 june 2014, 09:39 Kaleidoscope views 20024
21 june 2014, 09:39 Kaleidoscope views 20024

Un moldovean a construit prima casă pe roţi


Foto: tv7.md

În Moldova a fost construită prima căsuţă pe roţi. Invenţia îi aparţine unui tînăr specialist din domeniul IT. Acesta a lucrat la ea, patru luni, iar investiţia l-a costat 4 mii de euro. Rulota are 7 metri pătraţi, este comodă şi are în ea tot strictul necesar, este înregistrată la Registru şi are toate actele în regulă, relatează tv7.md.

Andrei Elisei a construit căsuţa pe roţi după un proiect luat din America. Pe atunci îşi dorea o căsuţă mică, comodă şi utilă.

De la idee pînă la realizare, i-au trebuit doar 4 luni. S-a documentat, a schiţat proiectul, l-a prezentat şi a fost aprobat de Poliţia Rutieră. Iar peste o lună şi creaţia a fost gata.

Rulota are 3,5 metri înălţime, 2,2 metri lăţime şi 4 metri lungime. La construcţia rulotei, Andrei a folosit lemn de pin. Astfel, poate fi tractată chiar şi de un automobil. Pentru a o testa, Andrei vrea să plece împreună cu familia într-o călătorie prin Moldova.

Pentru că este o noutate pentru ţara noastră, nici oamenii nu trec indiferenţi pe lîngă ea. Curioşii nu ezită să verifice toate detaliile.

Tînărul specialist are deja o comandă pentru o rulotă magazin ambulant de produse bio, iar pe viitor vrea să proiecteze şi să construiască o rulotă, care se va alimenta cu energie de la baterii solare.

Proprietarul invenţiei şi-a înregistrat rulota la Registru, iar acum aşteaptă viitorii cumpărători. Peste hotare rulotele sînt foarte populare. La noi însă există foarte puţine. La Registru, sînt înregistrate cinci autorulote şi 41 de rulote-remorcă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
608 locuitori

Cîrneşti este un sat din cadrul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 608 oameni. Satul Cîrnești a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.