11 august 2018, 15:50 Sport views 11485
Rezultate extraordinare pentru luptătorii „Voievod” la Campionatul Mondial din Italia (Video)
11 august 2018, 15:50 Sport views 11485

Rezultate extraordinare pentru luptătorii „Voievod” la Campionatul Mondial din Italia (Video)

Sportivi Federației de Luptă Națională „Voievod" au revenit în această săptămînă acasă din Italia, unde au participat la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Unificate 2018, notează Noi.md.

Republica Moldova a fost reprezentantă la competiție doar de luptătorii „Voievod", care au cucerit nouă medalii, dintre care șase de aur, două de argint și una de bronz. Lotul Federației a fost reprezentat de șapte sportivi în frunte cu antrenorul și vicepreședintele federației, Oleg Sclifos. Potrivit lui, în spatele acestor rezultate inegalabile stau opt ani de antrenamente, zeci de campionate naționale și internaționale.

„Al patrulea an am participa la campionat. Putem spune cu mîndrie că anul acesta este unul fără precedent pentru selecționata noastră. Am reușit să aducem în Republicii Moldova șase medalii de aur. Este o mîndrie pentru noi. Sportivii au căpătat o experiență deosebită la acest campionat. Prin performanța noastră am reușit să creăm o imagine deosebită țării noastre peste hotare", a subliniat Oleg Sclifos.

Printre cîștigăorii competiției se numără Denis Crețu, Denis Țapu, Vasile Zbîrnea, Ian Bîrnat, Serghei Chiriac, Nicolae Deleu, Dumitru Ostrovan.

„Le mulțumesc tuturor sportivilor pentru curaj, pentru acel timp care îl dedică sportului. Cred că acești tineri pe viitor vor rămîne în Moldova și vor lucra care în organele de forță, care vor fi businessmeni buni, politicieni buni", a relatat președintele Federației, Nicolae Pascaru.

Nicolae Deleu, unul dintre sportivii care au adus aurul pentru Moldova la competiția din Italia, a mărturisit că pentru a ajunge la o asemenea performanță trebuie să muncești mult.

„Sînt fericit deoarece am adus un loc de frunte pentru R.Moldova. Sînt fericit pentru că părinții se mîndresc cu mine și aduc sincere mulțumiri antrenorului meu, care ne-a susținut cînd am avut nevoie. Pentru asemenea rezultate trebuie să fie muncă zi de zi", a relatat Deleu.

Campionatul Mondial de Arte Marțiale Unificate s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, în orașul Carrara, Italia. La competiție au participat peste 6000 de sportivi din peste 100 de țări, care s-au luptat la patru probe: K1, K1-light, UFR Kickbox rules, MMA UFC rules.

Source: noi.md

Keywords:

Voievod , Campionat , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.