07 october 2012, 09:36 Sport views 9509
07 october 2012, 09:36 Sport views 9509

Moldoveanul Dănilă Artiomov a devenit campion european de juniori

Înotătorul moldovean Dănilă Artiomov a cucerit în week-end medalia de aur la Campionatul European de juniori (17-18 ani) proba bras 100 metri, desfăşurat la Antwepen (Belgia), transmite MOLDPRES.

El s-a clasat pe primul loc, fiind cronometrat în 1:01,61 la o diferenţă de numai o sutime de secundă de ocupantul locului doi, Johannes Skagius (Suedia).

Fiind solicitat să comenteze performanţa înregistrată secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Nataţie, Alexandru Tudose a declarat că faptul ca atare constituie o premieră în istoria sportului moldovenesc.

"Dănilă Artiomov este primul înotător moldovean care a devenit campion european de juniori la nataţie. Cel mai bun rezultat obţinut anterior îi aparţine lui Alexandru Ivlev - locul cinci la Europene. Evident, acest succes ne înaripează, ne demonstrează că avem talente şi la înot. Trebuie doar să le susţinem în continuare", a spus el.

Dănilă Artiomov este originar din Tiraspol, fiind elevul şcolii de nataţie din acest oraş. El este acreditat împreună cu Tatiana Chişcă din Bălţi la Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august).

Cel mai bun înotător moldovean este dinamovistul Iurie Başcatov, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Seul (1988), Barcelona (1992), proba nataţie, ştafetă 4x100 m, stil liber, în componenţa selecţionatei Uniunii Sovietice şi celei a echipei unificate a Comunităţii Statelor Independente, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.