14 december 2019, 14:00 Sport views 4215
Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare în aprilie
14 december 2019, 14:00 Sport views 4215

Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare în aprilie

Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor. Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, recepționarea obiectivului și darea în exploatare poate avea loc doar în momentul în care va fi asigurată funcționarea acestuia conform destinației generale și nicidecum pe părți, transmite IPN.

În cadrul unei ședințe convocate la Guvern vineri, ministrul a declarat că au fost audiate rapoartele tuturor proprietarilor de rețele. Nu există probleme în ceea ce ține de conectarea Arenei la gaze, apă, canalizare și la electricitate. Conectarea la rețeaua de drumuri urmează să aibă loc în două etape.

Chișinău Arena este construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la cinci mii de locuri și spații pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri.

Procuratura Anticorupție anunța în octombrie că desfășoară cercetări pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. Până acum, s-a comunicat doar că au fost audiate mai multe persoane.

Source: deschide.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.