18 december 2019, 12:00 Sport views 4423
Denis Vieru, cel mai bun sportiv al Moldovei în acest an
18 december 2019, 12:00 Sport views 4423

Denis Vieru, cel mai bun sportiv al Moldovei în acest an

Denis Vieru a fost ales cel mai bun sportiv al Moldovei în 2019 în opinia Asociației Presei Sportive din Moldova.

El a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial, a devenit campion la Universiada Mondială și a cucerit alte trei medalii de aur la turneele internaționale, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Pe locul 2 s-a clasat luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, care a fost ales cel mai bun sportiv anul trecut. Elevul lui Mihai Cucu a avut un an foarte bun și în 2019. A devenit campion european și medaliat cu bronz la Jocurile Europene de la Minsk.

La aceste două competiții s-a remarcat și luptătoarea Anastasia Nichita, de doar 20 de ani. La Europenele de la București, ea a cucerit bronzul, iar la Jocurile Europene de la Minsk a urcat de asemenea pe treapta a treia a podiumului de premiere. În plus, Anastasia și-a asigurat și un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, grație locului 5 obținut la Mondiale.

În top 10 au mai intrat tenismenul Radu Albot, atleta Zalina Petrivskaya, luptătorul Piotr Ianulov, înotătoarea Tatiana Salcuțan, luptătorul de kickboxing Maxim Cazacu, arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca și luptătorul de taekwondo Stepan Dimitrov.

Cel mai bun antrenor al anului 2019 a fost ales tehnicianul lui Denis Vieru, Veaceslav Bacal, iar cea mai bună echipă: naționala de futsal, care a ajuns în runda a doua de calificare a Campionatului Mondial.

Source: ipn.md

Keywords:

sport , Luptă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.