01 september 2020, 11:00 Sport views 4019
Fotbalistul moldovean Vitalie Damaşcan a marcat şase goluri pentru clubul batav
01 september 2020, 11:00 Sport views 4019

Fotbalistul moldovean Vitalie Damaşcan a marcat şase goluri pentru clubul batav

Internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan a avut o primă jumătate de sezon destul de bună la Fortuna Sittard, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Fotbalistul de 20 de ani, care a marcat cinci goluri în Eredivisie şi încă unul în Cupa Olandei, susține că nu se va opri aici şi că vrea să progreseze în continuare, jucînd la Fortuna, un club de tradiţie din provincia Limburg.

"Toţi din echipă sînt tineri. Antrenorul e un fost fotbalist, renumit în Olanda. Explică totul foarte clar, are antrenamente interesante. Liga e una foarte ofensivă. Eu, fiind atacant, m-am regăsit în această ligă, mă simt foarte bine", a povestit atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Într-unul din meciurile de campionat, Damaşcan a marcat un gol spectaculos, iar comentatorii l-au comparat cu golul senzaţional al lui Robin Van Persie în poarta Spaniei, la Cupa Mondială din 2014.

"După ce am privit reluarea, am auzit şi eu comentatorul care a spus ceva de Robin van Persie. Clar că e un pic amuzant, însă pentru mine este o onoare că numele meu a figurat undeva lîngă acest renumit jucător", a spus atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

La Fortuna Sittard, Vitalie este coechipier cu un alt fotbalist moldovean, portarul Alexei Coşelev.

"Vorbim aceeaşi limbă, reprezentăm aceeaşi ţară. E clar că ne înţelegem bine. Avem relaţii foarte bune. Vorbim permanent. El m-a ajutat foarte mult cînd am venit", a menţionat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Damaşcan, însă, nu este încîntat de clima din acea zonă a Europei.

"Acolo plouă permanent, e vînt foarte rece. Înainte să vin acasă, trei săptămîni a plouat permanent, nu s-a oprit deloc ploaia. E posomorît permanent", a adăugat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

În anul 2020, tînărul atacant vrea să impresioneze la clubul Fortuna Sittard, dar nu uită nici de prima reprezentativă a Republicii Moldova, în tricoul căreia are 12 partide jucate și un gol marcat.

"Îmi doresc ca selecţionata să facă rezultate bune şi să aducem acele rezultate pe care le aşteaptă de la noi fanii", a afirmat atacantul Fortuna Sittard, Vitalie Damaşcan.

Vitalie Damaşcan joacă la Fortuna sub formă de împrumut de la FC Torino, clubul din Sittard avînd opţiunea de transfer definitiv al jucătorului după încheierea sezonului curent.

Source: publika.md

Keywords:

Olanda , fotbal , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.