31 july 2020, 11:33 Sport views 4293
Directorii școlilor sportive, în așteptarea instrucțiunilor: Cine trebuie să le ofere?
31 july 2020, 11:33 Sport views 4293

Directorii școlilor sportive, în așteptarea instrucțiunilor: Cine trebuie să le ofere?

Săptămîna trecută, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă la 31 august. În pofida acestui lucru, au fost anulate mai multe restricții, unele referindu-se și la organizarea procesului de instruire şi de antrenament în spaţii închise, pentru probele sportive individuale, de echipă şi contact.

Chiar și așa, directorii școlilor sportive din capitală, aflate în subordinea Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, spun că nu se grăbesc să-și deschidă ușile pentru copiii care vor să se antreneze, întrucît nu au primit un set de instrucțiuni clare, care i-ar ajuta să-și reînceapă activitatea în condiții sigure.

Solicitat de Noi.md, șeful secţiei sport la Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din capitală, Victor Gheorghiu, spune că asemena instrucțiuni ar trebui să le ofere ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), dar menționează că, pînă la 1 septembrie, cînd elevii ar trebui să revină la ore, ar putea fi elaborată o metodologie privind organizarea activității în special pentru școlile sportive.

„Noi lucrăm asupra unei metodologii privind organizarea activității, începînd cu 1 septembrie 2020, anume pentru școlile sportive, pentru activitățile extrașcolare, dar e numai în discuție. Nu vă pot oferi niciun detaliu, fiindcă chestia respectivă ține de MECC. Acum, antrenamentele sportive sînt permise pentru federațiile acreditate de minister, apoi acestea stabilesc centrele sportive unde-și vor desfășura activitățile sale", a declarat Victor Gheorghiu.

Mai mult, Gheorghiu spune că a purtat discuții cu reprezentanții ministerului Educației privind siguranța copiilor atît pe terenurile sportive, cît și în sălile de clasă.

„Noi avem în subordine instituțiile noastre sportive și noi lucrăm cu ele acum, în dependență de probele care se practică în instituții. Noi avem în jur de 27 de ramuri de sport care sînt practicate în școlile noastre și fiecare gen de sport are specificul său. În dependență de specific, ne gîndim cum am putea organiza activitatea ca, începînd cu 1 septembrie, dacă vor fi permise în continuare antrenamentele, copiii să nu fie afectați de pandemie, să nu se molipsească. Am avut discuții cu ministerul săptămîna trecută și le-am spus să discutăm asupra acestei probleme, ei au propus să elaborăm o metodologie, da totul depinde de competența ministerului", a adăugat șeful secţiei sport la Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din capitală.

Cu o reacție din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, dar și din partea Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate publică, revenim ulterior.

Source: noi.md

Keywords:

scoala , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1533
Populația:
1309 locuitori

Vărzăreştii Noi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vărzăreştii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Vărzăreştii Noi a fost menționat documentar în anul 1533.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.