10 december 2020, 16:00 Sport views 5820
O nouă victorie pentru sportivii moldoveni
10 december 2020, 16:00 Sport views 5820

O nouă victorie pentru sportivii moldoveni

La o săptămînă după ce au devenit campioane naționale, duetul Daniela Cociu și Maria Olărașu s-au impus pe distanța 500 de metri și la Cupa ”Golden Canoe: Juravschi-Reneiski”, scrie radiochisinau.md

„Avem noroc să fim ghidate de un campion olimpic, de la care ne străduim să preluăm secretele meseriei. Am început să progresăm vertiginos imediat după ce Viktor Reneiski a preluat cîrma naționalei, în 2016. Pot să spun că abia atunci am început să întrevăd frumusețea acestui sport. Acum sîntem cu gîndul la turneele de calificare la care vor fi puse în Joc biletele de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Avem toate condițiile necesare în vederea creșterii valorice: un antrenor de cea mai înaltă clasă, echipament sportiv modern, inclusiv ambarcațiuni de ultim model (Plastex, la simplu și dublu canoe), cu capacități aerodinamice de excepție”, spune Daniela Cociu, originară din s. ChircăieștiCăușeni, locul de baștină al lui Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic la canoe în pereche cu Viktor Reneiski.

„Să știți că în proba de dublu este nevoie de multă muncă, fiind foarte importantă și înțelegerea reciprocă, calități pe care le avem cu prisosință. În echipă este mai dificil să evoluezi, fiecare din membri avînd caracterul său deosebit și o viziune proprie asupra procesului de antrenamente. Ambele avem caractere puternice, altfel nu am avea rezultate, și ne înțelegem de minune. Visul nostru e să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ne vom strădui să convertim într-un avantaj amînarea cu un an a acestora și să acumulăm experiență, forță fizică și încredere în sine. Pe plan internațional, adversarele noastre directe sînt mai în vîrstă decît noi cu vreo 5-9 ani, așa că sperăm ca această amînare să fie mai mult în favoarea noastră”, mărturisește pentru gazetadechisinau.md, Maria Olărașu, sportivă originară din s. Mingir, Hîncești.

Source: radiochisinau.md

Keywords:

sport , victorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
397 locuitori

Şalvirii Noi este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Şalvirii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.