11 november 2022, 17:00 Sport views 3646
Anastasia Nichita încheie anul în rol de lider al clasamentului mondial
11 november 2022, 17:00 Sport views 3646

Anastasia Nichita încheie anul în rol de lider al clasamentului mondial

Luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita va încheia acest an în rol de lider al clasamentului mondial în categoria de greutate de 59 de kilograme.

În topul publicat de federaţia internațională, ea a acumulat 64 de mii de puncte și a devansat-o pe poloneza Jowita Wrjezin, care a adunat 51 de mii 600 de puncte și pe norvegianca Grace Bullen, care a totalizat 45 de mii de puncte, transmite trm.md.

Pentru că și-a păstrat primul loc în top, Nichita și-a asigurat un premiu de 5 mii de dolari. În acest an, Anastasia Nichita a devenit campioană mondială și europeană și a cîștigat turneul prestigios Yașar Dogu de la Istanbul. O altă luptătoare moldoveancă, Irina Rîngaci, va încheia anul 2022 pe locul secund în clasamentul categoriei de greutate de 68 de kilograme.

Ea a fost devansată doar de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Tamyra Mensa Stock. Rîngaci, care în acest an a cucerit medalia de bronz la Mondiale, aur la Europene și argint la un turneu în Italia, va încasa 3 mii de dolari.

Source: noi.md

Keywords:

Anastasia Nichita , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
2612 locuitori

Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.