12 july 2020, 14:00 Health views 18849
Un pahar de vin e la fel de nociv ca 3 shoturi cu vodcă
Photo: sanatate.bzi.ro
12 july 2020, 14:00 Health views 18849

Un pahar de vin e la fel de nociv ca 3 shoturi cu vodcă

Încă un mit spulberat! Dacă pînă acum se spunea că un pahar de vin nu face rău nimănui, preşedintele serviciului de sănătate din Marea Britanie contrazice afirmaţia şi atrage atenţia asupra pericolelor pe care le prezintă licoarea lui Bachus.

Alcoolul devine un "ucigaş tăcut", susţine Duncan Selbie, preşedintele National Health Security, avertizând că un pahar de vin are acelaşi efect ca trei shoturi de vodcă, fiind la fel de nociv pentru ficat. Duncan precizează că numărul deceselor din pricina bolilor cauzate de consumul de alcool a crescut cu 500%, din anii 1970 şi până acum. În mod deosebit, el atrage atenţia asupra bolilor de ficat, numindu-le "ucigaşi tăcuţi" şi adăugând că 75% din cazurile de ciroză sunt diagnosticate după ce suferindul este spitalizat şi nu se mai poate face nimic pentru a fi salvat.

Source: www.libertatea.ro

Keywords:

vin , sanatate , bauturi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.