16 november 2022, 11:30 Health views 8836
De ce sînt folositoare ciupercile?
16 november 2022, 11:30 Health views 8836

De ce sînt folositoare ciupercile?

Ciupercile nu numai oferă posibilitate de fantezie culinară, ci, de asemenea, sînt  un produs foarte sănătos.

90% din ciuperci sînt compuse din apă şi au o mulţime de potasiu. În special,  ciupercile sînt utile pentru bărbaţii care doresc să-şi arate muşchii antrenați: substanţele din compoziţia ciupercilor evidenţiază formele şi ajută la evitarea "edemării" muşchilor.

Ciupercile sînt un produs alimentar dietetic. Este o alternativă demnă a cărnii, deoarece ciupercile au mai puţine calorii. În plus, ciupercile conţin vitamina D, fără de care nu există nici oase, nici dinţi sănătoși. Vitamina D ajută la prevenirea diabetului zaharat, ea este, de asemenea, necesară pentru funcţionarea normală a inimii.

Ciupercile sînt , de asemenea, o excelenta sursă de energie cu o mulţime de substanţe nutritive. Acestea includ cuprul, care ajută  fluxului de oxigen mai repede să ajungă pînă la creier şi muşchi. Aşa că oamenii care consumă ciuperci, sînt energici şi activi.

 

Sursa: ecology.md

Keywords:

sanatate , ciuperci

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.