29 january 2024, 12:30 Health views 25339
Protejează-ți ochii cînd muncești la calculator
29 january 2024, 12:30 Health views 25339

Protejează-ți ochii cînd muncești la calculator

Dacă lucrezi mult la computer, probabil te simţi uneori obosit, iritat şi ai dureri de cap. Astfel de simptome îţi apar dacă priveşti ecranul calculatorului fără să te distragi de la activitate.

Ar fi bine să măreşti textul pentru a nu obosi ochii atunci cînd te concentrezi pe cuvintele scrise cu font mic. Deseori uiţi să clipeşti ceea ce duce la sindromul de ochi uscat.

Clipeşte cît mai des şi te vei simţi mai bine. Apropo, o poţi face concomitent în cadrul regulei 20-20-20.

La fiecare 20 de minute, clipeşte de 20 de ori, ia ochii de la monitor timp de 20 de secunde şi concentrează privirea pe un obiect aflat la 20 de picioare, adică la 6 metri distanţă.

Pe lângă aceste recomandări, nu uita să ajustezi luminozitatea pentru a evita reflexiile pe ecran şi la necesitate poartă ochelari pentru protecţie.

Ai grijă de ochi pentru că ei nu se mai regenerează de la naştere aşa cum o face periodic pielea ta.

Source: publika.md

Keywords:

sanatate , calculator , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1607 locuitori

Drăsliceni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Drăsliceni, Logănești și Ratuș. Satul Drăsliceni este situat la o distanță de 50 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1607 oameni. Prima menţiune documentară a satului Drăsliceni datează din 5 martie 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.