16 august 2018, 14:15 Health views 10603
Un virus mortal, depistat la hotar cu Moldova
16 august 2018, 14:15 Health views 10603

Un virus mortal, depistat la hotar cu Moldova

Virusul mortal West Nile, transmis de ţînţari, a fost depistat la hotar cu Moldova.

Patru bărbaţi cu vîrste cuprinse între 60 şi 71 de ani au fost internaţi în secţia reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase din judeţul Iaşi după ce au fost înţepaţi cînd erau la pescuit.

Unul dintre ei, care se află în stare gravă, provine din comuna Probota, situată pe malul Prutului, la graniţă cu satul Taxobeni din raionul Fălești.

Autorităţile române spun că trebuie făcută dezinsecţie atît în localităţile în care s-a depistat virusul, cît şi în cele vecine.

În perioada 2 mai - 8 august s-au înregistrat 23 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile în România. Un bărbat de 79 de ani din Galaţi şi-a pierdut viaţa.

Medicii de peste Prut au precizat că acesta suferea şi de alte afecţiuni.

Source: publika.md

Keywords:

virus , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.