19 june 2020, 15:30 Health views 32559
19 june 2020, 15:30 Health views 32559

Unde se ascund nitraţii în legume


Foto: golos.com.ua 

În diferite legume nitraţii se acumulează în diferite moduri: fie în tulpină, fie în coajă. Prin urmare, prelucrînd alimentele în mod corect, reduceți riscul de "contaminare" cu nitraţi.

Varza. Scoateţi un numărul maxim de foi, cel mai comestibil este miezul. Ciocanul  nu se mănîncă – aici este cea mai mare cantitate de nitraţi.

Sfecla. Tăiaţi partea de sus şi de jos (frunzele și rădăcina). Pentru a fi siguri, opăriți sfecla.

Morcovii. Cel mai ridicat nivel de nitraţi se conține în miez.

Ardeii. Tăiaţi tulpina şi parteaaferentă.

Castraveții. Cea mai mare cantitate de nitraţi se acumulează în coajă. Mai puțin în miez. Deaceea curățați cît se poate de mult. 

Cartofi. Nivelul ridicat de nitraţi se găsește în coajă, astfel încît cartofii trebuie curățați bine. Cartofii pot fi fierți de cîteva ori, aruncînd apa, sau înmuindu-i pur şi simplu pe noapte.

Ridichea. Se taie codițele, pentru că acolo se acumulează nitraţii. Este util de a înmuia ridichea pentru cîteva ore.

Verdeața (mărarul, salata verde, pătrunjelul, ceapa). Ţineţi plantele în apă rece. Tulpina este mai bine să nu se consume – limitați-vă la frunze.

Dovlecei. La fel ca în castraveţi, zămoși, harbuji și vinete, substanţele nocive se acumulează în coajă.

Tomatele. Cea mai mare cantitate de nitraţi se acumulează în miez. Prin urmare, roșiile este mai bine să le consumăm în august.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.