07 october 2020, 12:00 Health views 22492
07 october 2020, 12:00 Health views 22492

La ce vîrstă un copil se poate bronza


Foto: donbass.ua 

Pielea copiilor mai mici de 2 ani, este practic incapabilă de a produce melatonina - un material protector, astfel încît copiii trebuie feriți de soare, permițîndu-le să facă plajă nu mai mult de 5-10 minute pe zi.

Numai în al treilea an de viaţă, copilul se poate afla în lumina directă a soarelui. Condiţie esenţială: fața este protejată de o pălărioară cu boruri largi, umerii sînt acoperiți, pe pielea expusă se ​​aplică cremă de protectie solara. Copilul poate face băi de soare începînd cu cîteva minute pe zi.

După cîteva săptămîni organismul copilului se adaptează la condiţiile noi, dar chiar şi în această perioadă, timpul total petrecut în soare, nu trebuie să depăşească două ore pe zi. Cele mai sigure ore de expunere la soare - de la 9 la 11 dimineața.

În acest timp, razele soarelui doar alunecă peste suprafaţa Pămîntului, parţial atmosfera densă absoarbe lumina ultravioletă.

De la ora 11.30 pînă la 16 – este periculos să vă aflați la soare!

 

Sursa: sobesednik.ru

Keywords:

sanatate , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.