13 october 2023, 11:30 Health views 18298
Postura depinde de starea de spirit
13 october 2023, 11:30 Health views 18298

Postura depinde de starea de spirit

Știați că spatele încovoiat  în timpul mersului pe jos poate provoca sentimente de depresie și pierderea de putere? Dacă ții spinarea dreaptă, starea de spirit se îmbunătățește și apare energia. Așa afirmă experții de la Universitatea din San Francisco (SUA).

Studiile anterioare au arătat că anumite gesturi și exerciții fizice pot "deschide" căi biologice care cresc sentimentul de fericire și de vitalitate. Astfel, dacă în fiecare zi facem mai multe gesturi, energia va rămîne la un nivel înalt, iar calitatea vieții se va îmbunătăți.

În studiul efectuat sub conducerea profesorului Erik Peper au participat 110 studenți, care au trebuit să treacă prin hol mai întîi ținînd spatele încovoiat, iar apoi să parcurgă același drum sărind. La cîteva minute după aceste acțiuni, participanții au dat o apreciere subiectivă nivelului lor de energie. "Efectul spinării" a fost același pentru toate grupurile, mersul cocoșat scădea din energie, iar fuga prin sărituri ducea la creșterea ei.

Descoperirea poate explica modul în care factorii externi, cum ar fi spinarea dreaptă sau încovoiată poate crește susceptibilitatea la starea de spirit depresivă. Asupra depresiei și energiei pot influența și alte lucruri, lista cărora oameni de știință  nu o publică.

Studiul este publicat în revista Biofeedback.

Keywords:

sanatate , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.