11 july 2023, 11:30 Health views 12455
Băuturile carbogazoase cresc riscul de atac cerebral cu 83%
11 july 2023, 11:30 Health views 12455

Băuturile carbogazoase cresc riscul de atac cerebral cu 83%

Consumul frecvent de băuturi carbogazoase cu zahăr creşte cu 83% riscul femeilor de a face un atac cerebral ischemic (cauzat de blocarea unui vas sangvin), arată un studiu realizat de Jurnalul American de Nutriţie şi citat de Huffington Post.

Studiul, desfăşurat în Japonia, s-a întins pe nu mai puţin de 19 ani, între 1990 şi 2008. La cercetare au participat 39.768 de bărbaţi şi femei, dintre care 453 au avut probleme ischemice la inimă, iar 1.922 au suferit un atac cerebral ischemic.

Acesta este cel de-al doilea studiu publicat în 2012 care face legătura între consumul de băuturi carbogazoase şi problemele cardiace sau cerebrale.

“Concluzia e logică: băuturile carbogazoase cresc riscul de obezitate şi diabet, deci cresc şi riscul de probleme cardiovasculare”, a explicat Adam Bernstein, unul dintre doctorii implicaţi în studiu.

Keywords:

alimentatie , sanatate , boala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.