06 february 2020, 14:00 Health views 5138
De ce OMS amplifică pandemia şi sperie populaţia planetei
06 february 2020, 14:00 Health views 5138

De ce OMS amplifică pandemia şi sperie populaţia planetei

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că periculoasa pandemie, dezlănţuită în toată lumea, nu se va termina degrabă. Organizaţia este îngrijorată de tendinţa morbidităţii şi mortalităţii, alarmantă în multe ţări din cauza nivelului scăzut de testare.

În ultimul timp au răsunat foarte multe declaraţii de acest gen, însă nu toată lumea este de acord cu aprecierea dată situaţiei şi cu concluziile OMS, în special cu privire la pericolul enorm al noului virus. Experţi şi savanţi notorii ajung la concluzia că informaţia oficială despre COVID-19 nu corespunde realităţii, că actuala izbucnire nu se înscrie nici măcar în top-20 cele mai periculoase epidemii care au avut loc în istorie.

Conform datelor Deutsche Bank, în top-5 cele mai mortale boli, actualul virus poate fi inclus doar cu 210 mln. victime. La acest indicator, actuala pandemie poate fi comparată cu gripa porcină din anii 2009-2010. Atunci au decedat 0,003% din populaţia planetei – 203 mii de oameni. Profesorul în virusologie John Ioannidis de la Universitatea Stenford, crede că „datele despre numărul persoanelor infectate şi despre desfăşurarea epidemiei sînt extrem de incerte". În opinia sa, unicul caz în care a fost testat un grup mare de oameni, a fost nava de croazieră Diamond Princess, toţi pasagerii căreia au fost ţinuţi în carantină. Acolo indicele mortalităţii a fost de 1,0%, în fond – oameni în etate. Mortalitatea de de COVID-19 nu se deosebeşte semnnificativ de infecţiile respiratorii acute, provocate de coronaviruşii cunoscuţi. Cu aceste concluziii ale lui Ioannidis au fost de acord şi medicii francezi.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

OMS , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
549 locuitori

Regina Maria este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lugovoe și Regina Maria. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 549 de oameni. Satul Regina Maria a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.