15 february 2020, 16:40 Health views 15597
15 february 2020, 16:40 Health views 15597

Băuturile light se asociază cu un risc crescut de diabet

Băuturile îndulcite light s-ar putea asocia cu un risc crescut de diabet, potrivit unui studiu publicat la Paris. Desfăşurat de cercetători francezi pe 66.188 femei, ţinute sub observaţie din 1993, studiul a confirmat existenţa unei legături între băuturile îndulcite şi diabetul de tip 2 (cel mai frecvent).

Contrar a ceea ce se crede în general - că băuturile light reduc riscul de diabet -, cercetătorii de la Inserm au arătat că riscul de diabet este mai mare la cei care consumă băuturi light decît la cei care beau răcoritoare îndulcite normal.

Rezultatele, publicate în revista americană 'Journal of Clinical Nutrition', au arătat că femeile care consumă băuturi light beau mai mult decît cele care preferă băuturile îndulcite normale (2,8 pahare/săptămînă faţă de 1,6 pahare/săptămînă în medie). Dar, chiar şi la cantitate egală, băuturile light se asociază cu un risc mai mare de diabet: la un consum de 0,5 l/săptămînă, riscul creşte cu 15%, iar la 1,5 l/săptămînă, cu 59%.



Keywords:

sanatate , boala , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
711 locuitori

Doibani I este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doibani I, Doibani II și Coicova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani I alcătuia 711 oameni în anul 2011. Satul Doibani I a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.