17 march 2018, 11:35 Health views 22432
17 march 2018, 11:35 Health views 22432

Cea mai periculoasă etapă din viața bărbaților și femeilor

După 40 de ani bărbații trăiesc cea mai periculoasă etapă din viața lor. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de către un grup de cercetători ai Centrului de Sănătate din Texas în colaborare cu medicii de la Spitalul Central din Helsinki, anunță De-Facto.

Potrivit oamenilor de știință, trecînd de 40 de ani, bărbații prezintă un risc crescut de a acuza un infarct. În cazul femeilor, infarctul survine de obicei și pînă la 30 de ani. Infarctul apare  la persoanele care întrunesc mai mulţi factori de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol crescut, predispoziţie ereditară, fumat, abuz de alcool, obezitate sau sedentarism.

Studiul constată că 60% dintre bărbații care au trecut de un prim infarct au avut un nivel crescut de colesterol, 44% erau fumători înrăiți și 39% acuzau probleme cu tensiunea. Astfel, pentru apariția unui infarct, specialiștii le recomandă bărbaților trecuți de 40 de ani, să apeleze la metode de profilaxie începînd cu vîrsta de 35 de ani.

Aceste metode constau în renunțarea la fumat, păstrarea greutății normale, verificarea colesterolului de cel puțin 2 ori pe an, măsurarea tensiunii. adoptarea unui mod de viață activ(practicarea înotului, mersul pe jos, mersul pe bicicletă). 

Cercetătorii au ajuns la această concluzie ducînd observații asupra mai multor pacienți cu vîrste cuprinse între 15 și 49 de ani. 

Keywords:

sanatate , femei , barbați

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.