08 june 2020, 17:30 Health views 15874
08 june 2020, 17:30 Health views 15874

Merele prelungesc viata cu 17 ani


Foto: topnews.ru

Merele sînt capabile să prelungească viața omului cu 17 ani, sînt de părere cercetătorii britanici. Secretul tinereții se ascunde în polifenolul epicatechin, care se găsește în măr.

Specialiștii Institutului britanic pentru studiul alimentelor din Norwich au constatat că această substanță întărește imunitatea, îmbunătățește circulația sîngelui și întinerește sistemul cardio-vascular, relatează topnews.ru.

Prin conținutul lor de epicatechin, merele ocupă poziția de lider printre alte fructe.

Autorii studiului precizează că la persoanele care consumă cel puțin un măr pe zi în decurs de cîțiva ani, sistemul cardio-vascular arată mai tînar cu 17 ani, comparativ cu cei care nu fac acest lucru.

Anterior, oamenii de știință ai Universității americane Cornell, au descoperit că marul are darul de a bloca în mod eficient celulele canceroase. Un efect mai puternic a fost constatat numai la fructele de merișor. În plus, ei au stabilit că numarul maxim de substanțe curative sînt conțtinute în coaja mărului. De aceea, persoanele care mănîncă măr curățat, pierd foarte mult.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
5542 locuitori

Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.