Go to section: Literature
09 january 2014, 15:01 Literature views 9921
Opt mii de cărţi ale lui Spiridon Vangheli au fost repartizate bibliotecilor din ţară
Photo: tv7.md
09 january 2014, 15:01 Literature views 9921

Opt mii de cărţi ale lui Spiridon Vangheli au fost repartizate bibliotecilor din ţară

Bibliotecile celor 1.367 de şcoli din ţară vor primi opt mii de cărţi semnate de Spiridon Vangheli.

Spiridon Vangheli a spus că încă de la apariţia primii sale cărţi, în anul 1962, mereu susţine un examen în faţa copiilor, un examen greu, astfel încît să fie citit şi de către americani, şi germani, şi japonezi, cărţile sale fiind traduse în 40 de limbi şi vîndute în peste 2 milioane de exemplare. Însă, spune scriitorul, copiii l-au susţinut mereu, chiar şi atunci cînd alţii doreau „să-l sugrume pe Guguţă", copiii au fost cei care i-au dat putere să continue.

Spiridon Vangheli i-a felicitat pe copii cu ocazia zilei de 1 septembrie şi i-a îndemnat să se apuce de treabă imediat cum începe şcoala.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1705 locuitori

Voinova este un sat şi comună din raionul StrăşeniVoinova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1705 oameni. Satul Voinova a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.