Go to section: Theatre
11 august 2018, 11:00 Theatre views 12978
Marele turneul al Teatrului “A. Cehov” din Moldova în Rusia
11 august 2018, 11:00 Theatre views 12978

Marele turneul al Teatrului “A. Cehov” din Moldova în Rusia

Pentru prima dată Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. Cehov" din Moldova participă la programul Agenției Federale pentru susținerea turneelor din cadrul Ministerului Culturii din Federația Rusă - „Bolişie gastroli".

Timp de 10 zile colectivul se va afla, pe rînd, în trei orașe din Rusia: Celeabinsk, Kurgan și Magnitogorsk, unde vor fi prezentate 10 spectacole, informează Noi.md.

Teatrul „A. Cehov" va prezenta pentru publicul rus o interpretare a legendei-aventuri pentru copii, după piesa de teatru a lui E. Schwartz "Regina zăpezii" (regia G. Boiarkin) și capodopera satirei lui Bulgakov, comedia-farsă "Inimă de cîine" (în regia lui P. Hadîrcă).

Alegerea anume a acestor spectacole nu este întîmplătoare: povestea îi va surprinde pe spectatori cu inovațiile și creativitatea descoperirilor regizorului, îi va bucura cu muzică frumoasă, dans, teatru al umbrelor, trucuri neașteptate, realizate cu măiestrie de trupa de actori, bine organizată şi armonizată. La Festivalul Național al Teatrelor pentru Copii "Acasă la" Guguţă" din Moldova, spectacolul a devenit laureat la nominalizarea "Cea mai bună poveste ".

Comedia-farsă "Inimă de cîine" a fost montată după nemuritoarea operă a lui M. Bulgakov, iar publicul va avea ocazia sa privească versiunea încă a unui regizor, în plus, rolul lui Şarik în interpretarea lui Constantin Haret, directorul Teatrului de la Chișinău, nu va lăsa indiferent pe niciun om, prezent la spectacol.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , teatru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.