Go to section: Theatre
20 february 2020, 16:00 Theatre views 3266
Dodon: Voi acorda și pe viitor sprijinul necesar teatrului „A. P. Cehov”
20 february 2020, 16:00 Theatre views 3266

Dodon: Voi acorda și pe viitor sprijinul necesar teatrului „A. P. Cehov”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a apreciat înalt succesele teatrului Dramatic Rus de Stat "A. P. Cehov" și a dat asigurări că va continua să-i acorde sprijinul necesar.

Despre aceasta șeful statului a scris pe pagina sa de socializare, menționînd că la solicitarea conducerii și a colectivului artistic al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov" și împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a vizitat astăzi acest teatru, unul dintre cele mai apreciate din Moldova.

Părțile au discutat mai multe chestiuni legate de activitatea instituției culturale respective. Președintele Moldovei a apreciat înalt succesele înregistrate de Teatrul „A.P. Cehov" care, datorită îmbinării reușite a repertoriului clasic cu cel contemporan, a reușit să-și crească semnificativ numărul de spectatori, încetînd să fie o instituție neprofitabilă. Mai mult decît atît, în anul 2019, din biletele vîndute, teatrul a obținut un profit de peste un milion de lei.

Totodată, am examinat anumite chestiuni organizatorice legate de alegerea conducătorului artistic și prelungirea contractului de muncă cu directorul Teatrului, Constantin Haret.

"Ținînd cont de doleanțele majorității absolute a angajaților, am propus o decizie optimă pentru rezolvarea situației și i-am asigurat pe toți de faptul că și pe viitor voi acorda sprijinul necesar Teatrului „A. P. Cehov", a subliniat șeful statului.

Source: noi.md

Keywords:

teatru , Igor Dodon

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.