Go to section: Theatre
26 april 2020, 12:30 Theatre views 4136
Teatrul Cehov își bucură online spectatorii cu retrospectiva spectacolelor
26 april 2020, 12:30 Theatre views 4136

Teatrul Cehov își bucură online spectatorii cu retrospectiva spectacolelor

Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” a intrat în regim online și își bucură spectatorii cu difuzarea retrospectivă al spectacolelor teatrului pe canalul youtube.

Colaboratorii teatrului Cehov au recurs la această măsură pentru ca publicul să nu se întristeze și să-și poată înfrumuseța despărțirea temporară de teatru, al cărui foaier și sala de spectacole au rămas pustii fără zîmbetele și aplauzele lor.

”Zilnic pe canalul youtube al teatrului sînt plasate spectacole cu acces liber. Acolo pot fi vizualizate operete, spectacole-poveşti pentru copii, comedii – cele mai reuşite lucrări din ultimii ani. În plus – spectacolele jucate pe scena teatrului în deceniile trecute şi scoase apoi din repertoriu.

Din fericire, aceste înregistrări de arhivă s-au păstrat, datorită actorului şi regizorului Ghenadie Boiarchin. Artiştii înşişi au vizionat cu interes aceste spectacole, dintre care cel mai vechi este „Bancrotul” lui Ostrovschii.

Directorul teatrului, Constantin Haret, a relatat pentru Noi.md, că pentru 9 mai – cu ocazia împlinirii a 75 ani de la Victoria în Marele Război pentru apărarea Patriei, - a fost anunţată premiera spectacolului ”А зори здесь тихие...” de B.Vasiliev, dar din cauza carantinei aceasta va fi transferată pentru o altă zi. În plus, alte două spectacole pregăteşte pentru scena mică actorul Daniel Munteanu, iar dacă carantina va mai dura, acestea vor fi plasate online.

”Zilele acestea teatrul nostru a avut o pierdere mare – a plecat din viaţă cel mai în vîrsă artist al nostru Mihail Ghejenco, care în august ar fi împlinit 100 de ani, - povesteşte Constantin Haret. – Un artist veritabil întotdeauna pleacă din viaţă de pe scenă, de aceea noi ne-am luat rămas bun de la el tot pe scenă. Cu regret, din cauza carantinei nu toţi au putut să i se închine pentru ultima dată...”, a spus Constantin Haret.

Directorul teatrului ne asigură, că trupa se străduie să depăşească cu demnitate despărţirea de spectatori: unii învaţă rolurile, alţii acumulează noi impresii, vizionează filme bune şi înregistrări ale spectacolelor celor mai bune teatre ale lumii, citesc cărţi. Însă toţi ca unul îşi doresc să muncească asupra unor noi lucrări.

Source: noi.md

Keywords:

teatru , online

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.