Go to section: Architecture
28 march 2014, 11:33 Monasteries views 14188
Mănăstirea Putna va fi restaurată
Photo: jurnalul.ro
28 march 2014, 11:33 Monasteries views 14188

Mănăstirea Putna va fi restaurată

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a României, Liviu Dragnea, a semnat cu stareţul Mănăstirii Putna un acord prin care lăcaşul de cult primeşte 3,25 de milioane de euro pentru restaurare, relatează Agerpres. Cei mai mulţi bani , circa 3,15 milioane de euro , provin din fonduri europene, restul fiind asiguraţi de stat.

Ministrul a precizat că, dincolo de valoarea economică a acestui acord, este vorba de conservarea unui simbol naţional.

"Mănăstirea Putna este legată de domnitorul Ştefan cel Mare, care se odihneşte acolo şi este legată şi de istoria pe care acesta a scris-o", a spus Dragnea.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că prin acordul de joi "s-a reparat o nedreptate", pentru că au trecut patru ani de cînd a fost depusă cererea de finanţare.

"Am reuşit împreună cu colegii mei să realocăm banii de la alte axe, am reuşit să găsim aceşti bani şi am ţinut neapărat să semnăm cât de repede se poate, astfel încât peste doi ani, cînd se sărbătoresc 550 de ani de la ctitorirea acestei mănăstiri, Mănăstirea Putna să arate aşa cum se cuvine", a afirmat Dragnea.

Source: jurnalul.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.