Go to section: Architecture
10 december 2018, 16:00 Architecture views 17175
Care este starea clădirii
10 december 2018, 16:00 Architecture views 17175

Care este starea clădirii "Romaniţa"? (Foto, Video)

Cel mai înalt bloc de locuit din Chișinău, clădirea, pe care oamenii au denumit-o "Romaniţa" pentru asemănarea sa exterioară cu o floare, se află într-o stare extrem de proastă.

Acest fapt a fost constatat de către consilierul municipal al Partidului Socialist, Alexandr Odinţov, care împreună cu activiștii "Gărzii tinere", a verificat starea acestei clădiri multietajate din capitală.

Alexandr Odinţov a scris pe rețelele de socializare că în întreaga clădirea nu există furtunuri în caz de incendiu și nu se știe dacă funcționează sistemul de stingere a incendiilor, deoarece în multe locuri acesta este tăiat. Totodată, ieșirile de urgență în multe locuri sînt bătute în cuie.

"Primele 5 etaje tehnice nu sînt tocmai o privelişte plăcută, mai ales, pentru acei slabi de inimă: grămezi de gunoi, curge apă și de canalizare, peste tot sînt mormane, în care trăiesc cei fără adăpost. Armatura este ruginită, betonul se sfarmă... E o clădire uitată de autorități. Trebuie să fie luate măsuri: în primul rînd, îi vom cere Preturii să se facă curat și vom solicita ca specialiștii să inspecteze clădirea", a subliniat el.

Source: noi.md

Keywords:

clădire , Chisinau , Arhitectura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
296 locuitori

Huzun este un sat din cadrul comunei Micleuşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 296 de oameni. Satul Huzun a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.