Go to section: Architecture
10 december 2018, 16:00 Architecture views 17223
Care este starea clădirii
10 december 2018, 16:00 Architecture views 17223

Care este starea clădirii "Romaniţa"? (Foto, Video)

Cel mai înalt bloc de locuit din Chișinău, clădirea, pe care oamenii au denumit-o "Romaniţa" pentru asemănarea sa exterioară cu o floare, se află într-o stare extrem de proastă.

Acest fapt a fost constatat de către consilierul municipal al Partidului Socialist, Alexandr Odinţov, care împreună cu activiștii "Gărzii tinere", a verificat starea acestei clădiri multietajate din capitală.

Alexandr Odinţov a scris pe rețelele de socializare că în întreaga clădirea nu există furtunuri în caz de incendiu și nu se știe dacă funcționează sistemul de stingere a incendiilor, deoarece în multe locuri acesta este tăiat. Totodată, ieșirile de urgență în multe locuri sînt bătute în cuie.

"Primele 5 etaje tehnice nu sînt tocmai o privelişte plăcută, mai ales, pentru acei slabi de inimă: grămezi de gunoi, curge apă și de canalizare, peste tot sînt mormane, în care trăiesc cei fără adăpost. Armatura este ruginită, betonul se sfarmă... E o clădire uitată de autorități. Trebuie să fie luate măsuri: în primul rînd, îi vom cere Preturii să se facă curat și vom solicita ca specialiștii să inspecteze clădirea", a subliniat el.

Source: noi.md

Keywords:

clădire , Chisinau , Arhitectura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.