Go to section: Fine art
17 february 2017, 15:00 Fine art views 4513
Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție
17 february 2017, 15:00 Fine art views 4513

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție într-o locație unde mai rar se organizează astfel de evenimente – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici".

Este vorba de „Luminile bucuriei" – o expoziție care încearcă să readucă în actualitate pictura, sculptura și arta decorativă, transmite NOI.md.

Expoziția însumă 38 de lucrări semnate de Anatol Danilișin. La deschidere au fost prezenți colegii de breaslă ai pictorului, compozitori, scriitori, interpreți și amatori ai creației lui.

Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, Anatol Danilișin s-a format ca pictor în atelierele lui Igor Vieru, Andrei Sîrbu și Alexei Colîbneac. Acesta a avut 34 de expoziții personale în Moldova, a participat la expoziții în grup în Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, SUA.

Anatol Danilișin s-a născut pe 22 mai 1960 în comuna Frasin, raionul Dondușeni. În 1979 a absolvit Liceul republican de Arte Plastice „Igor Vieru", iar în 1992 a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă", Facultatea de Arte Plastice. În 1997 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

Expoziția va fi deschisă publicului larg pînă la 15 martie curent.

Source: www.noi.md

Keywords:

expoziție , pictor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.