Go to section: Folk crafts
21 november 2017, 18:02 Folk craftsmen views 81686
21 november 2017, 18:02 Folk craftsmen views 81686

A fost elaborat Ghidul meșterilor populari din Moldova

„Ghidul meșterilor populari din Republica Moldova" a fost elaborat în urma solicitărilor parvenite în adresa instituției prezidențiale din partea conaționalilor noștri de peste hotare.

"Am creat acest ghid, întrucît rolul dumneavoastră, celor plecați de acasă, în promovarea și păstrarea patrimoniului cultural și a tradițiilor neamului este unul semnificativ. Valorile tradiționale trebuie să reprezinte liantul dintre Republica Moldova și comunitățile de moldoveni din străinătate", a menționat șeful statului.

Președintele Republicii Moldova consideră că moldovenii sînt un popor cu o bogată cultură spirituală, cu tradiții și obiceiuri nemuritoare. Este bogat și în oameni loiali care, prin talentul și înțelepciunea lor, promovează tradițiile, folclorul, portul moldovenesc – adevărate comori ale istoriei noastre.

Președintele Republicii Moldova și-a exprimat speranța că informația găsită în acest document va răspunde aspirațiilor fiecărui moldovean, dar și va susține dezvoltarea meșteșugurilor populare, implicit va sprijini meșterii din Republica Moldova.

Vezi aici Ghidul meșterilor populari din Republica Moldova.

Source: presedinte.md

Keywords:

Moldova , cultura , meșter

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1316 locuitori

Pînzăreni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pînzărenii Noi și Pînzăreni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1316 oameni. Satul Pînzăreni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.