21 april 2013, 15:25 Jokes views 14577
21 april 2013, 15:25 Jokes views 14577

TOP-30 declaraţii politice trăsnite făcute de Mihai Ghimpu în ultima perioadă


Foto: elldor.info

Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), este, alături de Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), lider incontestabil la capitolul declaraţii politice deocheate. În ultima perioadă, acesta a fost îndeosebi inspirat şi a îmbogăţit substanţial folclorul politic autohton. TRIBUNA vă propune 30 de declaraţii politice trăsnite pe care liderul liberalilor le-a făcut în ultima perioadă.       

1) Filat pe lîngă mine este un morcov. Eu lupt de 20 de ani. El a venit călare pe cal, a furat lupta mea și a lui Dorin Chirtoacă, a furat denumirea liberalilor și crede că asta este luptă, să vii să ponegrești.

2) Ştiu că mă priveşti, Domnule. Nu meriţi nu ca să conduci cu mine alături, dar nici să vorbeşti. Datorită mie ai ajuns să înveţi la Iaşi, să fii Premier! Unde ţi-e educaţia de la Iaşi? Încetează!

3) Eu am trăsnit nişte vorbe aşa cum ştiu eu. I-am zis că te mănînc cu tot cu papuci, pantaloni şi cu sandale. El a crezut că o să mă dirijeze pe mine cum i-a dirijat pe alţii. Eu nu sînt doar ghimpi şi nu vă puneţi cu mine că vă strivesc.

4) Mihai Ghimpu nu poate fi dirijat de nimeni. Deoarece Ghimpu intuieşte trădarea. Eu am poze şi în plină zi şi în plină noapte. Eu ştiu cum bate inima lor.

5) Eu i-am spus Anei Guţu să nu iasă să vorbească, deoarece voia să-l spele pe Filat. Ea nu recunoaşte nimic, doar pe ea se recunoaşte.

6) Noi nu sîntem legaţi cu oligarhii, ci cu oamenii.

7) Așa-i presa la noi. Nu contează numele omului, contează „știrea bombă”.

8) Ca niște țîstari au dat lovitura pe la spate. Ce fel de colegi am eu? Asta îi deranjează că sînt Președinte, că nu pot fi dirijat nici din interior, nici din exterior. Nu vă puneți cu mine că eu sînt urs și vă strivesc cînd este vorba de interesul național!

9) Noi tot timpul aducem şi punem la ferma de vaci un tractorist. Pe cînd trebuie invers, la brigada de tractorişti un om care cunoaşte în tractoare, iar la ferma de vaci unul care pricepe în animale şi ştie cînd să mulgă vaca şi cum s-o hrănească, dar nu s-o mulgă numai pentru el, dar pentru oameni. Am tolerat toate aceste pînă acum. Acum e cu adevărat „bonjour maman”, nu „bonjour papan”.

10) Sînt martor ocular, de fapt nu doar eu, ci mai multă lume a văzut roiul burtărarilor, roi care s-a învîrtit şi se învîrte permanent în jurul puterii.

11) Voi, jurnaliştii, ar fi mai bine dacă aţi lupta împotriva trădătorilor, corupţiei, contrabandiştilor, hoţilor şi sărăciei, și nu împotriva mea.

12) Voi transformaţi presa liberă în greţoşenie. Umblaţi cu minciuni, puneţi virgule unde nu trebuie. Arătaţi cetăţenilor lucruri mari şi frumoase, dar nu cum se scarpină un politician în ureche.

13) Eu am apartament şi la Berlin, Paris. Ce nu ştiţi? Aiureli! Eu am spus că mă pregătesc să trec într-un alt apartament. Cînd va fi în posesia mea, o să vă anunţ.

14) Ruşine să vă fie lingăi şi vînzători de ţară ce sînteţi, pentru un os… De-aş putea cumpăra atîtea oase să vă ajungă la toţi ca să vă săturaţi odată!

15) Cu Ana Guţu ne-am înţeles că nimeni nu mai iniţiază proiecte înainte de a discuta la partid, ea a lansat două proiecte foarte importante. De ce? Ca astăzi să vină cu două cuţite în inima partidului şi cu briliantele la gît pe care i le-am făcut eu cadou? Guţu habar nu are ce înseamnă partid, dar, în afară de cunoştinţe, e plină şi de orgoliu. Mai mare individualist nu am avut.

16) Ei m-au trădat. Nu înțeleg cum au putut face acest lucru. Anei Guțu la ziua de naștere i-am dăruit diamante. Marinuța a făcut o mulțime de lucruri murdare, dar l-am iertat, l-am făcut ministru. Ministrul Mediului nu a avut nimic de-a face cu mediul înconjurător – și pe dînsul l-am făcut ministru. Pe Saharneanu deloc nu-l înțeleg. La timpul său, l-am ajutat cu bani. L-am ajutat cînd nu avea ce să mănînce. Țara este plină de trădători.

17) Am creat acest partid de la zero! V-am pus în fotolii și în mașini! Ați trădat partidul! Nu aveți loc pe pămînt!

18) Eu chiar le mulţumesc că s-au dus, că veneau la şedinţă şi stăteau ca o icoană.

19) Ministrul Mediului l-am adus de la Cimişlia. Lucra acolo cu muştele, arunca pesticide.

20) Pe Marinuţa l-a adus cineva la PL, l-am făcut ministru, dar şi l-am pedepsit pentru unele lucruri murdare.

21) Unde o să se simtă ei mai bine, dacă le-a fost greu cu mine? Lîngă Dodon şi Mişin? Ăştia sînt europeni? Nişte oameni…, bate vîntul şi se adună mult şi e un miros neplăcut. Mă simt ca după o ploaie, cu aer curat. Slavă Domnului că am scăpat de aceştia care stau numai cu gîndul la pahar, la beciuri şi la vînătoare. Mi-i jale de ei, mîine unii o să se trezească.

22) Eu am mandatul congresului şi consider că sînt un lider bun.

23) Știind că numele lui Plahotniuc a fost vehiculat pe timpul guvernării comuniste și multora nu le place pentru că au avut probleme de business, Filat a luat și a învîrtit în jurul acestuia pînză roșie și a început să fluture. Și toată atenția este la această „cîrpă roșie”. Între timp, el își face treaba cum vrea.

24) Sora mea lucrează la Victoriabank. Off, nu trebuia să spun sora. Dar am spus. Lucrează demult. Cunosc povestea cu raiderul cela cu „Țopii” și cu Plahotniuc. Ei împreună s-au luat și s-au împărțit.

25) Din păcate, cineva crede că, dacă îl eliberează pe Plahotniuc totul o să fie bine. Plahotniuc oricum rămîne vicepreședinte al PD. Și el și mai mult se va implica în politică și mai mulți bani va băga ca data viitoare să vină și să fărîme tot. Eu mă uit și în perspectivă. Noi trebuia să facem mai mult scandal cu Plahotniuc, să-i zicem să se dea jos de acolo. Unul dintre ei să se dea jos, că nu ambele vă revin. Noi am ales cel mai important, să mergem spre Europa.

26) Cred într-o coaliție PLDM-PCRM, dacă Filat și-a pregătit sicriul și capacul este la Voronin.

27) Acest Plahotniuc… Eu știu cine este el. Eu am avut cu el conflict personal și i-am spus în față, cînd era Voronin la putere. El atunci a fost tare, cînd vroia să-mi ia stația. La ziua de azi, pe mine nu mă interesează ce a făcut Plahotniuc pînă la… Aceasta e treaba organelor: Procuratura, Ministerul de Interne. Dacă tot timpul Filat spune că Plahotniuc e beleaua Republicii Moldova și nu el, de ce n-a pus probele pe masă, că are Ministerul de Interne? A pus vreo mapă pe masă? Problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat.

28) Îmi place şi mie vînătoarea, e drept că deocamdată nu am participat niciodată. Nu am avut armă şi nici timp pentru vînătoare, cu toate că din istorie ştim că una din primele îndeletniciri ale bărbatului a fost vînatul. Adevărul este că, încă din tinereţe, mi-am dorit şi eu armă, dar, posibil, nu a fost o prioritate, de aceea o am abia acum, de cîteva luni, am primit-o cadou. Mulţumesc încă o dată persoanei care mi-a făcut-o cadou.

29) Dragii mei, viaţa nu se compară cu nimic, pentru ea eşti gata să faci multe lucruri ieşite din comun, să dai totul, să cumperi totul, să spui că nu ai fost tu cel care a făcut fapta rea. Puţini sînt cei care ar pune capul pe trunchi, cu sau fără frică, zicînd: asta merit, iartă-mă, Doamne!

30) Dacă compromitem AIE, rezultă că nu ne mai interesează cetăţenii, ceea ce înseamnă că sîntem, mai diplomatic vorbind, nişte insecte.

Keywords:

umor , declarație , Mihai Ghimpu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
6021 locuitori

Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.