09 july 2011, 10:00 Miniature views 4161
09 july 2011, 10:00 Miniature views 4161

Un important jubileu la Florești

Medicii sunt consideraţi îngerii pe pămînt pentru că reuşesc să menţină oamenii în viaţă, îndeosebi cînd aceştia au mari probleme de sănătate. Cu  o activitate de 3 decenii, secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Raional Florești, a marcat frumoasa aniversare de 30 de ani de la înființare.

Bucuria a fost dublă pentru colectivul medical, dar și pentru pacienți, deoarece cu ocazia jubileului, secția a fost recent modernizată și utilată cu toate cele necesare pentru o bună funcționare. În această secție activează o echipă medicală complexă din 26 de lucrători medicali – 6 medici, 15 asistenţi medicali şi 5 infirmiere. Secţia respectivă dispune de 8 paturi, toate dotate cu monitor, cu sistem de oxigen şi aer comprimat. Anual în această secţie sînt trataţi peste 1400 de pacienţi.

 

Sursa: flortv.net

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.