15 april 2020, 15:00 views 3979
Sătenii din Butuceni rîd: Aici e coroana, acolo e virusul (Video)
15 april 2020, 15:00 views 3979

Sătenii din Butuceni rîd: Aici e coroana, acolo e virusul (Video)

La Butuceni, Orhei, nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19.

Poate pentru că satul e izolat între stîncile spectaculoase, sau pentru că oamenii au un umor sănătos care le dezvoltă buna dispoziție și le apără plămînii?

Raisa Golovei de 68 de ani este vestită pentru spiritul umorului pe care și l-a dezvoltat de mică, iar azi oferă tuturor o ocazie de a zîmbi, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

De rîs ori de plîns, dar ieri au fost confirmate 87 de cazuri de coronavirus, iar numărul total al cazurilor constituie 1.934 de infectați, dintre care 135 de pacienți sînt tratați la domiciliu.

Source: stiri.md

Keywords:

Orhei , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.